Buksbom

Småbladet Buksbom - Kugleklippet 100 cm

Småbladet Buksbom er vel nok den mest kendte af de anvendte Buksbom. Sorten er langsommere i væksten end den storbladet type, hvilket bevirker at den har en tættere vækst. Den anvendes meget til at lave rumindeling i haven og andre steder hvor man har brug for en lav tæt hæk.
Samtidig er den meget anvendt og nok den mest velegnede til at klippe i former og figurer. De mest almindelige er selvfølgelig kugle- og pyramide klippede, men også 4-kant (kobus) og i sjoverer former såsom bamser, høner/haner påfugle og mange flere.

Storbladet Buksbom - kegleklippet 200 cm

Buksbom er forholdsvis langsomtvoksende, og derfor har Buksbom altid været en dyr og eksklusiv plante.
Den type der vokser hurtigst er Storbladet Buksbom - Buxus sempervirens 'Rotundifolia'. Grundet den lidt kraftigere vækst er denne type Buksbom også lidt mere åben end den almindelige småbladet Buksbom - Buxus sempervirens .
Storbladet Buksbom bruges mest til større hække hvor den lukker flot af når den er blevet klippet et par gange. Kan også bruges solitært, og sjældnere bruger man den også i forskellige former bl.a. kugle- eller pyramideklippet.

 

 

Storbladet Buksbom - Kugleklippet 140 cm

Buksbom findes i manger typer og former. På Hørsholm Planteskole producerer vi selv vores Buksbom - fra stikling til færdig plante.
På plantekolen har eksemplarer på op til 50 år.

 

 

 

 

 


 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld